Verdiep je kennis: Ontdek alle facetten van Oplossingsgericht werken - HKN Huisartsen

  • Datum Tijdstip
    10 oktober 2024 18:00 uur - 20:00 uur
  • Locatie: HKN Huisartsen
  • Adres: Grotewallerweg 1, 1742NM Schagen
  • Beroepsgroepen: Huisarts, praktijkondersteuner-somatiek, doktersassistent, praktijkmanager

  • Docenten / sprekers:

    Pieter Jansen

    Huisarts, trainer en oprichter van Gezondhuizen

Informatie

Een inspirerende kennismaking met Oplossingsgericht werken

Op basis van de visie Positieve Gezondheid heeft  zorgadviesbureau Mura een inspiratiesessie ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op het voeren van oplossingsgerichte gesprekken. Bij oplossingsgericht werken staat niet de vraag centraal ‘waar wil je vanaf?’ maar ‘waar wil je naartoe?’.

Tijdens de sessie komen alle facetten van oplossingsgericht werken aan bod, zoals oplossingsgericht leidinggeven voor bestuurders, huisartsen en praktijk- en beleidsmanagers. Maar ook oplossingsgericht werken voor dokters- en apothekersassistenten. Hoe helpt een oplossingsgerichte aanpak je om jouw patiënten zelf te laten benoemen waar ze naartoe willen werken en haalbare stappen te formuleren? Hoe nodig je hen uit om écht samen te beslissen over een passende behandeling of aanpak? Deze inspiratiesessie helpt jou hoe je oplossingsgericht werken kunt toepassen, heeft veel toegevoegde waarde voor een ieders patiëntencontact en is waardevol voor iedereen uit de huisartsenpraktijk. Kortom; echt de moeite waar voor jouw team!

Ervaring van Huisarts Annabel de Wandeler en praktijkmanager Silvia Schouwenaar van huisartspraktijk ‘Samen gezond’:

“In deze inspiratiesessie leer je praktisch handen en voeten te geven aan patiëntgericht werken en het concept Positieve Gezondheid. De trainer heeft inspirerende voorbeelden uit de praktijk en leerde ons praktische vaardigheden, om direct toe te passen tijdens consulten met patiënten.”

Programma:
17.30 uur     Inloop met soep en belegde broodjes
18.00 uur     Start inspiratiesessie
20.00 uur    Einde inspiratiesessie

Persoonsgegevens



U meldt zich aan voor de volgende cursus